Кои въпроси ще разреши първо Тръмп?

Коментар на Чарли Дибел - ръководител отдел "Лихви" в Aviva Investors

Републиканецът Доналд Тръмп по време на събитие в Пуебло, Колорадо; Photographer: Matthew Staver/Bloomberg Републиканецът Доналд Тръмп по време на събитие в Пуебло, Колорадо; Photographer: Matthew Staver/Bloomberg

Чарли Дибел - ръководител отдел "Лихви" в Aviva Investors и Стефани Бейкър от Bloomberg News дискутират първоначалните планове на новия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Вече видяхме, че той издаде президентски указ, с който се опитва да се справи с наредбите на Обамакер. Той не може да действа сам по тези въпроси. Президентските декрети, които издаде просто позволиха Закона за достъпното здравно осигуряване да бъде интерпретиран по-свободно, но затова трябва и одобрението на Конгреса, каза Стефани Бейкър. 

Според Чарли Дибел, пазарите се фокусират най-вече върху това какво ще направи с така наречените „гранични данъци“ и като цяло с данъчните облекчения. До момента сме се фокусирали върху това, което Тръмп ще направи, но всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Първоначалните му разговори с Китай не предвещават нищо добро, така че ще видим. 

Чуйте целия разговор във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини