4 застрахователни дружества от ЕС са заявили интерес да работят в България

В същото време няма българско дружество, което да е заявило намерението си да работи в ЕС през декември

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Четири застрахователни дружества от държави членки са нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на България през декември, съобщи регулаторът.

Към 31 декември 2016 застрахователите от държави от Европейския съюз (ЕС), нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност у нас, са 564.

През последния месец на миналата година 12 нови застрахователни посредници от държави членки са заявили желанието си да работят в България, а един е преустановил дейност.

Така към края на 2016  застрахователните посредници от държави членки, нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество в България, са общо 2212.

В същото време през декември няма застрахователни дружества със седалище в България, заявили намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към 31 декември 2016 общият брой на желаещите да извършват дейност в друга страна от ЕС е 14, предаде Investor.bg. 

През миналия месец един застрахователен посредник със седалище у нас е поискал да извършва дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към 31 декември 2016 г. общият им брой е 46.            

Последни новини
Още от Новини