Александра Райх поема ръководството на Telenor за ЦИЕ

Телекомът прегрупира мениджмънта си в четири регионални клъстера

Александра Райх, вицепрезидент и директор Клъстер Централна и Източна Европа. Снимка: Telenor Group Александра Райх, вицепрезидент и директор Клъстер Централна и Източна Европа. Снимка: Telenor Group

Александра Райх ще е вицепрезидент и директор Клъстер Централна и Източна Европа в Telenor Group. Това обяви телекомът на официалния си уебсайт. Промените в структурата и състава на висшия мениджмънт на компанията влизат в сила от 1 март.

Бизнес поделенията на компанията ще бъдат организирани в четири клъстера - за Скандинавия, за Централна и Източна Европа, за Развиващите се пазари в Азия и за Развитите пазари в Азия. Всеки клъстер ще се ръководи от клъстерен директор, който ще бъде на пряко подчинение на президента на групата и на изпълнителния директор. Промените няма да засегнат структурата на финансова отчетност на групата. 

Освен от Александра Райх, новият екип от изпълнителни директори ще се състои от Сигве Бреке (президент и изп. директор на групата), Джорджен С. Аренц Рострип (вицепрезидент и изп. директор), Йон Ерик Хауг (вицепрезидент и директор Човешки ресурси), Венче Агеруп (вицепрезидент и директор Корпоративни дейности), Джон Граврак (вицепрезидент и директор Услуги и оперативна дейност), Тете-Бор Фурберг (вицепрезидент и директор Клъстер Развиващи се пазари в Азия), Ларс Аке Норлинг (вицепрезидент и директор Клъстер Развити пазари Азия) и Берт Свенсън (вицепрезидент и директор Клъстер Скандинавия.

Директорите на бизнес звена ще продължат да работят на позициите си, а новите Директори на Клъстери също ще останат на своите позиции. 

Новите отдели "Услуги и оперативни дейности" ще стандартизират и консолидират развитието и функционирането на мрежите, основните ИТ платформи, инфраструктурата и споделените услуги. Най-новият отдел "Продукти и взаимодействие с клиентите" ще се фокусира върху подобряването и оптимизирането на иновациите за клиента, като ще се работи по продукти, "клиентското преживяване" и анализите.

Bloomberg TV Bulgaria припомня, че Telenor Group назначи Майкъл Фоли като главен изпълнителен директор на Telenor България през юли 2016, като Фоли встъпи в длъжност на 1 август миналата година. Дотогава Фоли бе изпълнителен директор на Telenor Pakistan, като се присъединява към екипа на компанията през юли 2014. С над 30-годишен опит в областта на продажбите, маркетинга и оперативната дейност в телекомуникациите Фоли работил в над 11 държави, сред които и в България от 2004 до 2005, когато работи за MTel. Той зае мястото на изпълнителен директор на Telenor България от Стейн Ерик Велан, който се оттегли от длъжността след изтичането на тригодишния му договор.

Последни новини
Още от Новини