Фийон заговори за имигрантски квоти

Фаворитът за президентския пост във Франция Франсоа Фийон настоява Европейският съюз да затегне мерките си в областта на убежището и миграцията

Кандидатър на републиканците във Франция Франсоа Фийон по време на предизборно събитие в Париж Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg Кандидатър на републиканците във Франция Франсоа Фийон по време на предизборно събитие в Париж Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

Фаворитът за президентския пост във Франция Франсоа Фийон посочи, че страната му има нужда от имигрантски квоти, предава Ройтерс, цитирани от Investor.bg.

Имиграцията и сигурността са водещите теми в кандидатпрезидентската кампания във Франция. Първият тур на изборите ще е през април, а вторият – през май, припомня информационната агенция.

"Искам Франция да бъде в състояние да решава всяка година какъв да бъде броят на хората, които страната може да приеме на своя територия“, коментира Фийон пред радио RMC и телевизия BFM.

Той възнамерява да призове Европейския съюз (ЕС) да затегне политиката си в областта на убежището и миграцията, за да противодейства на заплахите на екстремисти.

Фийон настоява и да се ограничат помощите за лекалните имигранти за период от поне две години.

Той обаче категорично не подкрепя напускана не Шенгенската зона.  

Последни новини
Още от Новини