8 души са задържани във връзка с атентата в Истанбул

В последните седмици турските сили започнаха обсада на сирийския град Ал Баб

Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg

Осем души са задържани от полицията в Турция по подозрения за въоръженото нападение в нощен клуб в Истанбул, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, цитиран от ТАСС.

При атаката загинаха 39 души, 16 от които чужденци. Ранените са около 70 души, предаде Investor.bg

По-рано днес групировката "Ислямска държава" пое отговорността за терористичната атака. 

В новогодишната нощ няколко души откриха огън в нощен клуб в истанбулския квартал Ортакьой, съобщава БТА.

Сред убитите има граждани на Русия, Франция, Саудитска Арабия, Тунис, Ливан, Йордания, Либия и Израел, а сред ранените и една българка.

По-рано италианският в. Stampa писа, че във връзка с нападението са били разпитани 63 души, заподозрени, че са част от клетки на „Ислямска държава“ в Турция. Властите в страната подозират, че нападателят е от Централна Азия - от Киргизстан или Узбекистан. 

Междувременно турски и руски военни самолети унищожиха обекти на "Ислямска държава" в Сирия. Ликвидирани са 22 ислямисти. Руските военни самолети са поразили цели на групировката в района на Дайр Как, на 8 километра югозападно от град Ал Баб.

Преди повече от четири месеца Турция започна военна операция в Сирия, за да прокуди "Ислямска държава“ далеч от границата си със Сирия.

В последните седмици турските сили започнаха обсада на сирийския град Ал Баб.  

Междувременно "Ислямска държава" днес осъществи и кървав атентат в Багдад, при който загинаха 32 души. Ранените са поне 67 души. 

Последни новини
Още от Новини