Законите в международното право са все по-невалидни

Руслан Трад в Светът е бизнес, 19.12.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Международната общност е тотално абдикирала от Алепо. Това каза блогърът и журналист Руслан Трад в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков. В ефира на Bloomberg TV Bulgaria той коментира кризата в Сирия и перспективите пред развитието й, заедно с Искрен Иванов, експерт по международна политология и тероризъм, 

"От петък насам има постоянни нарушения на евакуациите, които целят изтегляне на цивилни от Алето. Има много блокирани по пътищата хора, които не се движат, а 800 души са в неизвестност". 

Обсъжда се споразумението между Франция и Русия за съблюдаване на евакуационния процес, обясни събеседникът. По думите му първоначалният вариант е бил отхвърлен от Русия, но тепърва се очаква развитие по въпроса. Причината именно Франция да преговаря е, че "предложението за тази резолюция идва от Франция". "Не мисля, че има страна, която иска да се занимава с тази гореща точка", категоричен бе Трад.

"Има много неща, които не излизат изобщо от град Алепо, а това което идва от доклади е ужасяващо - има не само нарушения на човешки права, но и екзекуции, както вече видяхме". 

Установените закони в международното право стават все по-невалидни, защото могат да бъдат използвани за много по-различни цели от установяване на мир и спокойствие, алармира журналистът.

Според него "падането на Палмира под властта на Ислямска държава" е било резултат на "огромна грешка", защото градът е само на 200 км. от Дамаск и ще "отвори директен път за нанасяне на атаки директно върху столицата".

Вижте целия коментар: 

Последни новини
Още от Новини