Борисов: Няма да съм премиер на кабинет с чужд мандат

Премиерът открито се закани, че ще спечели предсрочните избори

Премиерът Бойко Борисов излиза от заседание на Министерски съвет Снимка: Jock Fistick/Bloomberg Премиерът Бойко Борисов излиза от заседание на Министерски съвет Снимка: Jock Fistick/Bloomberg

Премиерът Бойко Борисов отхвърли възможността да състави ново правителство с мандата на Реформаторския блок, нито да даде кадри за такъв кабинет. Това заяви в интервю по-рано днес, пише Investor.bg.

По думите му отдавна е заявено, че ГЕРБ съставя правителство в неговия мандат. Борисов смята, че е нормално “всеки лидер на партия да приеме премиерския пост, за да носи политическата отговорност”.

На въпрос дали ще приеме да бъде служебен премиер, Борисов отговори: „Не ми е интересно да си го мисля".

Според министър-председателя след загубата на президентските избори тази година пред ГЕРБ не стои въпросът за лидерския пост. По думите му има поне 10 души, които е можело да го заместят, но още им е рано.

Борисов заяви открито намерението си да спечели предсрочните избори и да управлява страната.

„Българите малко мислим на другия ден, защото и аз съм такъв - много често се подавам на емоциите. Отсега ще си поръчам бронирана „Лада Нива", да я има, да е готова, защото знам, че по-подготвен от мен и ГЕРБ да управлява няма. Каква ще е конфигурацията, какво ще стане след това, нека народът да решава. Ние ще си седим и ще чакаме, ако народът поиска, покаже, че има нужда от нас, ще се върнем", обясни той.

Премиерът не отчете като грешка смяната на Ирина Бокова като българския кандидат за генерален секретар на ООН. Според него е станало така, че България е имала две силни кандидатури. 

Последни новини
Още от Новини