Пътниците посочиха Bulgaria Air за компания с най-добро обслужване на борда

Turkish Airlines с приза Sky Awards за превозвач на 2016

Airbus на Bulgaria Air, летище Варна. 20 ноември 2016. Снимка: С.Грозева/BloombergTVBulgaria Airbus на Bulgaria Air, летище Варна. 20 ноември 2016. Снимка: С.Грозева/BloombergTVBulgaria

В Деня на гражданската авиация, 7 декември, APG България раздаде годишните си награди на базата на онлайн гласуване на клиенти на авиопревозвачи.

В класацията участваха големи авиокомпании, опериращи в България и извън нея. В отделни категории бяха класирани и туристически агенции.

Церемония по връчването на наградите SkyAwards 2016 на APG Бълагрия. 7 декември 2016.

На тържествена церемония в София APG България връчи приза Sky Award на Turkish Airlines на база „комплексна оценка на представянето на авиокомпанията във всички допълнителни категории”, съобщиха организаторите от APG България.

Самолет на Turkish Airlines. Летище Фиумичино, Рим. 3 март 2016.

За Sky Favorite – специалната награда на пътниците за най-предпочитана авиокомпания бе определена Bulgaria Air, за която гласуваха 22%. Втори и трети останаха Lufthansa и Wizz Air съответно с 14,6% и 13,8%.

A380 на Lufthansa. Летище София, 16 октомври 2016.

Специалната награда на IATA за агент с най-много продажби в България спечели Usit Colors Bulgaria. На второ и трето място бяха класирани Premier Tours и Aerotour MM. Наградата бе присъдена на база на данните за продажби, предоставени от IATA.

Над 25-годишното присъствие на Aegean Airlines на българския пазар донесе на компанията приза Sky Tradition.

Самолети на Bulgaria AIr. Летище София. 10 януари 2010.

Българският национален превозвач Bulgaria Air бе обявена за авиокомпания с най-добро обслужване на борда, изпреварвайки Qatar Airways и Turkish Airlines с близки резултати от онлайн гласуването.

A321 на Wizz Air. Летище София. 16 август 2016.

Sky Awards бяха раздадени и за най-предпочитана нискотарифна авиокомпания. Първа според пътниците е Wizz Air с 44,4% от гласовете. След нея се нареди новопристигналата на българския пазар Ryanair с 35% от гласовете. Ryanair бе обявена за най-динамично развиващата се авиокомпания в страната и получи приза Sky Gepard.

Най-добрата бонус програма има Lufthansa, решиха гласувалите в онлайн допитването на сайта skyawards.eu. За нея гласуваха 20% от участниците. Втора стана Wizz Air, а трета – Bulgaria Air.

Туристическите IATA агенции обявиха Turkish Airlines за най-предпочитана авиокомпания и турският превозвач спечели приза Sky Friend. Втори и трети станаха съответно Qatar Airways и Bulgaria Air.

От авиокомпаниите, които нямат директни полети до български летища за най-добра бе обявена Emirates, следвана от Singapore Airlines и Korean Air.

Самолет на Qatar Airways. Летище София. 29 януари 2010.

Призът за най-луксозна авиокомпания в България Sky Beauty не бе връчен на церемонията, след като първата в класацията, Qatar Airways съобщи, че не може да получи наградата. Втори и трети в класацията са Turkish Airlines и British Airways.

В годишната класация на Sky Awards за 2016 гласуваха над 1600 пътници и 134 агенции.

Подробности и видео - тук.
 

 

Последни новини
Още от Новини