Онлайн разплащанията ще достигнат $140 млрд. до 2022

За 2015 мобилните пари са били 15,14 млрд. долара

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Обемът на световните онлайн разплащания се оценява на $15,14 млрд. за 2015 и се очаква да достигнат $140 млрд. до 2022, като ще отбелязват среден годишен ръст в периода 2015-2022 от 37,39%, пише EINPresswire, цитирайки проучване на Wise Guy Consultants Pvt. Ltd.

Възможности

Увеличаващият се брой безкешови транзакции, високото потребление на мобилни устройства и технологичният напредък, както и нарастващата нужда от непрекъснат достъп до финансови решения, са ключови фактори за прогнозираните резултати. По-малкото познания за ползите, свързани с услугите, дърпат леко пазара назад, казват анализаторите. Подобряването в световен мащаб на виртуалната финансова среда, която все повече да навлиза в реалния живот на хората, е възможност, която пазарът трябва да развива. Основно предизвикателство за пазара на мобилните пари са мрежите, които са с неидентифицирани ползватели. 

Методи

Водещи в сегмента са дистанционните плащания чрез браузър, мобилен уеб, премиум SMS-и, STK/USSD и мобилни приложения. Плащанията, достъпни чрез сметката на абоната към телекомуникационната му компания, както и плащанията от дебитна или кредитна карта, също са сред най-предпочитаните към момента. Тези плащания са по-лесни за потребителите, тъй като могат да се направя чрез всякакъв вид мобилен телефон, както базов модел, така и смартфон, обясняват анализаторите.

Регионално 

Очаква се Азиатско-тихоокеанският регион да запише най-големи пазарни стойности и да нарасне с най-висок темп през прогнозния период. Това е така, заради широкото одобрение и доверие с което се ползват мобилните парични услуги от потребителите, а и поради наличието на голям брой мобилни абонати в региона.

Компании

Ключовите играчи на този пазар са Monitise, Bharti Airtel, Paypal, Mahindra Comviva, Google, Mastercard, Orange, Gemalto, Fidelity National Information Services, Vodafone Group, Mahindra Comviva, PayPal, Amobee, Boku, Bango.net, Judo Payments, Dwolla, Square, WePay и Stripe, пише в доклада.

Последни новини
Още от Новини