Качикву е оптимист за LNG преговорите и сделка на ОПЕК

Емануел Качикву, министър на петрола на Нигерия

Емануел Качикву, министър на петрола на Нигерия. Токио. Япония. 24 ноември 2016. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg Емануел Качикву, министър на петрола на Нигерия. Токио. Япония. 24 ноември 2016. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Когато ОПЕК изключи Нигерия от плана си за съкращаване на добивите за пръв път от 8г., организацията посочи колко много са паднали добивите на най-големия производител на петрол в Африка. От януари до октомври Нигерия добиваше само от 3 кладенеца месечно, спад от близо 22 месечно през 2006 по данни на Министерството на петрола, цитирани от Bloomberg. Докато производството се повиши до 2,1 млн. барела дневно от 27-годишно дъно през август, това едва половината от целта на правителството в началото на хилядолетието, пише Bloomberg.

Докато членовете на ОПЕК се опитват да постигнат сделка във Виена на 30 ноември, нигерийските депутати в Абуджа трябва да намерят изход от 8-годишна безизходица, довела до напускането на големи петролни компании като Royal Dutch Shell и Chevron на Нигерия. С цел да сложи край на регулаторната несигурност, Нигерия има нужда от въвеждане на ставки, които да насърчат инвестициите в сектора и да се справи с безредиците, които предизвикаха смущения в производството в делтата на Нигер.

"Повечето членове на ОПЕК също все още са оптимистично настроени. Имаме намерение да замразим квотите. Това беше най-трудното решение и ние го постигнахме в Алжир. Сега съм сравнително оптимистично настроен, че ще постигнем позитивен резултат на срещата", каза в интервю за Bloomberg Емануел Качикву, министър на петрола на Нигерия на 24 ноември 2016.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини