Борисов: Моментална оставка, ако загубим днес

"Пожелавам приятна игра на агнешките главички", каза премиерът и добави, че "няма да се връзва на номерата им"

Снимка: Jock Fistick/Bloomberg Снимка: Jock Fistick/Bloomberg

ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако днес загуби изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува в 78-о СУ "Христо Смирненски" в Банкя, пише Dnes.bg.

Министър-председателят бе попитан дали ще се възползва от законовата възможност да състави ново правителство в рамките на този парламент.

Той повтори, че ще подаде оставка веднага, ако ГЕРБ загуби тези избори.

"Пожелавам приятна игра на агнешките главички", каза той и добави, че няма да се връзва на номерата им.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че се надява, ако спечели ген. Румен Радев да не се откаже от предизборните си обещания, подобно на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

Според премиера няма нищо мажоритарно в кандидатурата на Румен Радев.

"Няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим, а от двете ти страни да са Корнелия Нинова (бел. р. лидерът на БСП ) и Илияна Йотова (бел. р. евродепутат от БСП), и да не казвам още кои, за да не си развалям настроението рано сутринта", коментира той.

Макар че всички проучвания дават преднина на кандидата на БСП за държавен глава, премиерът се надява, че изходът от вота ще е в полза на Цецка Цачева.

"Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение, на това разчитам. Нашето е видимо, гледате какво сме направили", отбеляза той.

"Държавният глава е първата фигура в държавата и ако вотът на хората е такъв, това означава, че трябва веднага да се отиде на преформатиране на цялото политическо пространство. Хората ясно да си дадат сметка", обясни Бойко Борисов.

Според него днес избирателите ще покажат дали искат стабилност.

"Прочетохме сигналите и на референдума. 1 лев субсидия не трябва да има, 0 лева партийна субсидия трябва да има", настоя той.

"През този 1 лев негодниците след това и олигарсите, които вече влизат в политиката и се показват, ще си изпират парите и ще казват "тези са от партийните субсидии". Нека играем начисто- никакви субсидии", призова още Бойко Борисов.

 

Последни новини
Още от Новини