Мъск: Хората трябва да получават ББД, когато роботите им вземат работата

Хората ще имат времето да правят други неща, смята основателят на Tesla

Основателят на Tesla Motors прави обръщение към публиката по време на фирмено събитие в централата в Пало Алто, Калифорния Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Основателят на Tesla Motors прави обръщение към публиката по време на фирмено събитие в централата в Пало Алто, Калифорния Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Ще трябва да въведем безусловен базов доход (ББД), тъй като в крайна сметка работниците човеци ще трябва да бъдат заместени от роботи. Мисля, че има доста висока вероятност да се окажем с ББД, или нещо подобно, заради автоматизацията. Това каза в интервю основателят на Tesla и SpaceX Елън Мъск, цитиран от Independent. Не знам какво друго може да се направи, добави той. 

Хората ще имат времето да правят други неща, по-сложни неща, по-интересни неща, каза предприемаческият гуру. Със сигурност ще имат повече свободно време и трябва да измислим как ще се интегрираме в свят и бъдеще с високоразвит изкуствен интелект, добави той. 

Елън Мъск е дарил огромно количество пари, за да се проверят опасностите от изкуствения интелект. По-рано през годината групата му за проучвания създаде "фитнес център" за роботи, за да се увери, че са подобаващо тествани.

Последни новини
Още от Новини