Концесията на Летище София остава за декември

Не се очаква процедурата да приключи до края на 2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

България удължи за втори път крайния срок за приемане на оферти за концесията за Летище София, най-голямото българско летище. 

Кандидатите сега могат да подават документи до средата на декември, съгласно решение, взето на 4 ноември - последният работен ден преди президентските избори на 6 ноември. 

Новият краен срок е записан като "14 декември - 17:00 часа", съобщава Mediapool, позовавайки се на информация от транспортния министър Ивайло Московски. 

Не се очаква процедурата да бъде приключена до края на 2016, е посочил Московски, като се е позовал на "големия интерес" от страна на кандидатите, с 1000 въпроса изпратени до министерството от потенциални кандидати.

Обявената през май процедура за концесия бе временно спряна, поради съдебен иск от консорциум, който е построил една от пистите на летището. Съдът обаче отхвърли иска и процедурата бе подновена. 

Миналата седмица се появи информация, че консорциум от няколко фирми, включително турската Limak Holding, руската VTB Capital и швейцарската Flughafen Zuerich, ще направят съвместна оферта за експлоатация на летището.

Последни новини
Още от Новини