Изборът на ген. Радев би се възприел като позитивна крачка за Русия

Николай Кръстев, кореспондент на БНР в Москва, В развитие, 07.11.2016

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg  Direct Download Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Direct Download

Изборът на ген. Румен Радев за държавен глава на България би се възприел като позитивна крачка за Русия. Това коментира кореспондентът на БНР в Москва Николай Кръстев в предаването "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Русия е поставена в сложен международен геополитически контекст, отбеляза още той. Страната се намира в състояние на "самотно поведение", посочи Кръстев, подчертавайки, че всеки опит от страна на Русия да намери партньор в Западна Европа не остава незабелязан. 

По отношение на отзвука, който президентските избори в България са получили в Русия, Кръстев обясни, че основните медии там дават само информационна оценка и засега материалите нямат аналитичен характер. 

Струпвания през изборните секции е имало и при българите в Русия, сподели още кореспондентът на БНР. По думите на Кръстев ситуацията е била неспокойна, а чакането е продължавало около 4 часа. Според него това се дължи на факта, че ЦИК не е изпратила "по-разгърната секционна комисия".  Въпреки това, избирателната активност на българи в Русия е рекордно висока, като по време на вчерашните избори са гласували почти 480 човека в сравнение с 70-80 души на предишни избори. 

Активността за референдума е била с 1%-1,5% по-ниска от тази за държавен глава, сподели още той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини