Бюджет 2017 може да остане без вносител

Разговори за подкрепа на президентските избори на втори тур няма да бъдат водени, заяви финансовият министър

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

Негласуваният на второ четене в Народното събрание бюджет за 2017 може да остане без вносител при евентуални предсрочни парламентарни избори. Това каза пред btv финансовият министър Владислав Горанов, предаде Investor.bg

Честно и коректно е, след като има обещания за оставка, тя да бъде подадена, обяви финансистът, като допълва обаче, че все е още е рано за окончателни изводи. 

„Според нас само от вчера не може да се направи извод и да се реши, че всичко добро трябва да бъде с лека ръка оставено, за да се подчиним на резултата. Лесното е Борисов веднага да подаде оставка. Правилният отговор за мен е да изчакаме втория тур. За последните 10 години имаме положително икономическо представяне и не бива да поставяме под стрес икономиката с нестабилност така лекомислено и само заради разлика от няколко хиляди гласа”, коментира още министърът на финансите. 

„Когато се стигне до оставка на кабинета, преди да е изтекъл мандатът, а и в парламента има законопроекти, които не са окончателно приети, то практиката е те да бъдат заличавани, защото тази законодателна инициатива остава без реален вносител и без последствия“, обясни Горанов.

Финансовият министър обаче подчерта, че така или иначе бюджет 2017 е една много добра рамка и ако вотът и желанието на хората е да има предсрочни парламентарни избори, тя може да послужи за основа за един следващ дебат в парламента по финансовата сметка за следващата година.

Разговори за подкрепа на президентските избори на втори тур няма да бъдат водени. Българските граждани са достатъчно зрели, за да решат, категоричен е Горанов. 

Последни новини
Още от Новини