КНСБ поиска увеличаване на максималния осигурителен доход

Според лидера на синдиката Пламен Димитров Бюджет 2017 няма приоритет за възраждане на българската индустрия

Увеличаване на максималния осигурителен доход на 2800 лева с цел вдигане максималната пенсия на 980 лева от 1 януари 2017. Това поиска президентът на КНСБ Пламен Димитров при обсъждането на параметрите на Бюджет 2017 в Националния съвет за тристранно сътрудничество, предаде Investor.bg.

„Очакваме двойно увеличение на парите, свързани с мерките за пазара на труда (тази година те са 73 млн. лева), заяви позицията на синдиката Димитров.

„Бюджет 2017 като проект изглежда по-добре от тазгодишния, но това не означава, че нямаме критики, въпреки че дава повече възможности за провеждане на политики”, коментира синдикалният лидер.

Като притеснителна определи той ситуацията, според която икономическата активност трябва да бъде подкрепена от вътрешното търсене, но това не е заложено в разходните политики.

Синдикалният лидер обяви като проблем ниското ниво на инвестициите, както чуждестранните така и вътрешните, които са едва 3-4% от БВП.

„В анализа за растеж факторът труд е подценен, имам и известни доза съмнение, че безработицата догодина ще е 6,5%, не спести критиката си към законопроекта Пламен Димитров.  

Той се обяви против замразяването на квотите за ваучери за храна  и поиска повече прозрачност при облагането с данъци на фирмите.

Според Пламен Димитров в Бюджет 2017 няма приоритет за възраждане на българската индустрия.

Последни новини
Още от Новини