Българската ЦЕРБ ще работи със Sensata

Компанията ще бъде представител за България на PCB Group

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

"Централна енергоремонтна база” ЕАД (ЦЕРБ) беше избрана да доставя сензори на българското представителство на Sensata Technologies, съобщи дружеството.

На българския пазар Sensata е от 2011, като България е третата по големина локация на компанията. У нас се произвеждат високотемпературни сензори и сензори за налягане за най-големите световни автомобилни концерни "Фолксваген", "Даймлер", "Волво", "Фиат" и "Дженерал Мотърс".

ЦЕРБ е избрана за партньор на Sensata в качеството си на представител за България на продуктите на PCB Group - най-големият производител на сензори в САЩ с филиали в 60 държави по целия свят.

Освен в автомобилостроенето, сензорите на PCB Group намират приложение в космическата, отбранителната, морската индустрия, както и в енергетиката и електропроизводството.

Sensata, която присъства в 11 държави на четири континента, произвежда автомобилна електроника у нас и ще използва сензорите за изпитване на вибрации и шум в своите лаборатории. 

Sensata е водещ глобален производител на технологични решения за измерване, защита и контрол, които се използват в автомобилната, самолетостроителната и корабостроителната индустрия, енергетиката, в областта на отбраната и телекомуникациите.

В компанията работят 19 хил. служители по целия свят, а оборотът й за 2015 е около 3 млрд. долара.

 

Последни новини
Още от Новини