Безплатни IT лекции в Стара Загора

Инициативата е част от проекта Europe Code Week

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Стара Загора за първи път ще стане част от европейската инициатива Europe Code Week на 22 и 23 октомври чрез сериоя от лекции в рамките на Zara Code Week. Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането, съобщава пресцентъра на община Стара Загора.

"Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. Целта на събитието е да привлече ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения. Домакин на събитието е ZaraLab, а входът е напълно безплатен".

Програмата включва oсем безплатни практически лекции по различни теми, свързани с програмиране, водени от специалисти в съответната област.

"Желателно е всички присъстващи да си носят компютри, за да могат да работят с него по време на практическите уроци, които ще са част от някои лекции", се казва в съобщението.

До момента, в рамките на града не е провеждано подобно тематично събитие, тясно свързано с ИТ-сектора.

Инициативата „Europe Code Week” е подкрепена от образователни форуми като CoderDojo и Rails Girls и от големи технологични компании (напр. Rovio, Microsoft, Telefonica, Liberty Global, Google и Facebook), които помагат за популяризиране на програмирането сред милиони деца, като организират прояви за запознаване с програмирането, разработват учебни модули и подпомагат обучаването на преподаватели. Партньор на събитието е информационен център Европа Директно - Стара Загора.

Последни новини
Още от Новини