Талантите в бизнеса – The Next Big Thing за Bloomberg TV Bulgaria

Телевизията посреща втората година от развититето си със специална инициатива, насочена към човешкия капитал в бизнеса

Снимка от конференцията на Bloomberg TV Bulgaria The next big thing Снимка от конференцията на Bloomberg TV Bulgaria The next big thing

Следващото голямо предизвикателство пред бизнеса е откриването и задържането на качествени и подготвени кадри. Това показа онлайн проучване на Bloomberg TV Bulgaria по повод Bloomberg конференцията The Next Big Thing, проведена вчера следобед /12 октомври 2016/. Форумът, организиран по повод първата годишнина на бизнес телевизията, събра представители на всички индустрии, институциите, лидери на мнение в сферата на икономиката и политиката и предприемачи. Изводите от дискусиите търсете на www.bloombergtv.bg.

Откриването и задържането на правилните хора (41% ) се оказва по-голямо предизвикателство пред бизнеса дори от несигурността и постоянните промени (23%), както и от управлението на риска (16%) и киберсигурността (15%). В проучването на Bloomberg TV Bulgaria се включиха над 620 респонденти, 85% от които са участници в реалния бизнес. Изводите от анкетата, които потвърждават и световния проблем с недостига на специалисти, вдъхновиха екипа на Bloomberg TV Bulgaria да подеме специална инициатива. Тя ще бъде фокусирана върху ролята на човешкия капитал и най-вече на талантите в компаниите за успеха на бизнеса. Медията ще даде възможност на цялата бизнес общност да отличи най-ценните хора в екипите си в кампанията "Талантите в бизнеса", която ще стартира скоро в ефира и сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Bloomberg TV Bulgaria стартира в ефир на 19 октомври в HD качество, за да предложи на българските зрители икономически, финансови и богат спектър от бизнес теми от света и България. Със силните си анализи, базирани на данни от световния гигант Bloomberg, телевизията стана част от всекидневието на бизнес и финансовата общност у нас. Bloomberg TV Bulgaria се наложи и като източник на знания и безценен опит от практиката за много по-широка аудитория, включително за младите хора и бъдещи предприемачи и лидери.

Вижте снимки от конференцията и видеата с лекторите.

Последни новини
Още от Новини