България и С. Арабия обсъждат инвестиции в туризма

Саудитска Арабия признава естествените богатства и културно-историческото наследство на България и ги позива като чудесна основа за бъдещо сътрудничество и общи проекти

Надпис на арабски в Риад Снимка: Adam Berry/Bloomberg News Надпис на арабски в Риад Снимка: Adam Berry/Bloomberg News

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на комисията за туризъм и културно наследство на Саудитска Арабия Султан бин Абдулазис Ал-Сауд. Той оглавява делегация на арабската страна, проучваща възможностите да инвестиции в България, пише Novinite.com. 

По време на разговора принц Султан Ал-Сауд посочи, че през последните няколко години Саудитска Арабия се е фокусирала върху турискическия сектор като приоритетен отрасъл с огромен потенциал за развитие и установяване на партньорства с други страни. Негово кралско височество признава естествените богатства и културно-историческото наследство на България и ги позива като чудесна основа за бъдещо сътрудничество и общи проекти. 

Нашата страна е доказана туристическа дестинация. Показателно е, че броят на чуждестранни туристи се е увеличил с почти 40% за последните 10 години, надхвърляйки 7 милиона - почти колкото е населението на България, каза премиерът Борисов. 

Борисов подчерта, че България има стратегическо положение, добри макропоказатели, ниски данъци и квалифицирани кадри. България е икономически стабилна, поддържа стриктна фискална и финансова дисциплина и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции, допълни премиерът.

 

Последни новини
Още от Новини