ЕБВР с €50 млн. заем към Райфайзен Лизинг България

Парите ще се пренасочат към лизинги малкия и среден бизнес

Осветен надпис на Райфайзенбанк в Будапеща Снимка: Akos Stiller/Bloomberg Осветен надпис на Райфайзенбанк в Будапеща Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) каза в сряда, че е предоставила заем от €50 млн. на Райфайзен Лизинг България за финансиране на частни малки и средни бизнеси. Райфайзен Лизинг България ще използва парите, за да финансира лизингът на оборудване, камиони и ремаркета, леки търговски превозни средства и транспортиране на пътнически коли, каза банката в изявление. 

С възстанояването на лизинговия сектор от финансовата криза и раздвижването на търсенето на лизинги, сме доволни за продължаването на кредитната линия към Райфайзен Лизинг - един от най-силните играчи в българския лизингов пазар. Това каза директорът за България на ЕБВР Лариса Манастирли, цитирана от Seenews. 

Райфайзен Лизинг е третата най-голяма компания в за лизингиране в България. Тя имаше общи активи за €155 млн. и собствен капитал от €9 млн. към края на март. Компанията се притежава от Райфайзенбанк България с дял от 24.5% и Raiffeisen Leasing International GmbH със 75.5%. 

Последни новини
Още от Новини