Има ли нови очаквания от срещата на ОПЕК в Алжир

Коментар от Алжир на Каролин Конан от Bloomberg

Столицата на Алжир. Photographer: Antoine Antoniol/Bloomberg News Столицата на Алжир. Photographer: Antoine Antoniol/Bloomberg News

Ентусиазмът на петролните инвеститори спада повече от година след като загубиха надежда, че ОПЕК ще постигне споразумение с другите производители на ограничаване на предлагането тази седмица в Алжир, съобщи Bloomberg.

Финансовите мениджъри увеличават залозите за спад в цените наполовина, докато организацията на страните-износителки на петрол продължава да помпи на рекордни нива преди срещата. Цените се повишиха до 47,62 долара за барел през септември, докато представителите на ОПЕК се срещаха от Виена до Париж и Москва в опит да постигнат консенсус. На 23 септември петролът потъна, след като стана ясно, че Саудитска Арабия отхвърля възможността да споразумение за производството.

„Реториката около срещата звучи кухо”, каза Джон Кълдъф, партньор в Again Capital LLC, базиран в Ню Йорк хедж фонд, ориентиран към енергетиката. „Това, което казват и правят са напълно различни неща, след като продължават да увеличават производството”.

Над 800 000 барела дневно допълнителни количества се изляха на глобалния пазар този месец, с увеличение на производството в Русия, докато Либия и Нигерия възстановяваха нарушените доставки според съответните си министерски представители. Глобалният излишък на петролния пазар, който се прогнозираше да намалее тази година, ще прелее в края на 2017, каза Международната енергийна агенция на 13 септември.

Чуйте коментара от Алжир на Каролин Конан от Bloomberg на 27 септември 2016 във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини