Юнкер: Уважаваме и съжаляваме за решението на Великобритания да напусне ЕС

Мидж Рахман, управителен директор за Европа на Eurasia Group, обсъжда коментарите на президента на ЕК Жан Клод Юнкер и как да се осъществи Brexit.

Президентът на ЕК Жан Клод Юнкер произнася реч за състоянието на Съюза прд Европейския парламент, 14.09.2016/Снимка:Jasper Juinen/Bloomberg Президентът на ЕК Жан Клод Юнкер произнася реч за състоянието на Съюза прд Европейския парламент, 14.09.2016/Снимка:Jasper Juinen/Bloomberg

Според Мидж Рахман, Юнкер иска да постигне признание че страните-членки са разделени след Brexit и вижда възможност да прокара дневния ред и интересите на Eвропейската комисия, което е жизнено важно, за да се потърси федерален отговор за Brexit.

Рахман смята, че Комисията няма да има нищо против ако Великобритания има тежък Брекзит. Това е много ясен сигнал към другите страни-членки, който показва, че не бива да се играе с популизма, тъй като ако го правиш последствията ще бъдат материални, както политически така и икономически. Той коментира и в чия компетентност е осъществяването на преговорите за Brexit и че това ще бъде шоуто на Меркел и Мей. ЕС може да постигне коопериране в други сфери на политиката, като всички са свързани с отбрана срещу тероризма, безопасността и границите и за това говори в речта си Юнкер. Чуйте повече от разговора между Рахман и Гай Джонсън в предаването  “On The Move”:

 

Последни новини
Още от Новини