Могат ли финансовите технологии да променят банките

Рамин Нируманд, съосновател и партньор на Finleap

Сървър на FinTech Group AG. Франкфурт. 12/4/2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Сървър на FinTech Group AG. Франкфурт. 12/4/2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германските банки трябва да използват по-добре информационните технологии и да си партнират със стартъпи, за да предоставя продукти по-бързо, докато търсят начини да намалят разходите и да се адаптират към променящата се ситуация в индустрията, пише Bloomberg, цитирайки финансови мениджъри от Франкфурт.

„Разходите ни драстично трябва да намалеят”, каза Джон Крайън, главен изпълнителен директор на Deutsche Bank на конференцията на Handelsblat, озаглавена „Промени в банкирането”.

Финтек стартъпите може да се възползват от обхвата и контактите на Deutsche Bank, каза Крайън.

Германия изпреварва Великобритания

Франкфурт, финансовата столица на еврозоната развива своя култура във финансовите технологии. Инвестициите във финтек компании в Германия се увеличи до 186 млн. долара за второто тримесечие на 2016 от 107 млн. долара за първото, показва проучване от  19 август на KPMG и CB Insights.

Чуйте интервюто на Керълайн Хайд от Bloomberg в Берлин с Рамин Нируманд, съосновател и партньор на Finleap по време на конференцията на Handelsblat на 1 септември 2016 във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Новини