Карл Айкан придоби 2,3 млн. акции на Herbalife

Книжата се покачиха с над 3% след сделката

Знак с табела на Herbalife Ltd. в Торанс, Калифорния, САЩ, 1.05.2016 /Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Знак с табела на Herbalife Ltd. в Торанс, Калифорния, САЩ, 1.05.2016 /Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Известният инвеститор Карл Айкън заяви, че е добавил 2,3 милиона акции към инвестициите си в Herbalife в петък. Така инвеститорът увеличи своя дял от около 18% до 21%. В резултат на това, акциите на компанията се повишиха в Ню Йорк в понеделник с 3,3% до $62,52 за акция, което е годишна печалба от 17%. 

Това стана на фона на размяната на реплики между отдавнашните врагове Карл Айкън и друг инвеститор милардер Бил Акман. Айкън направи изявление, че не е продал нито една акция от Herbalife, като опроверга твърдението направено по-рано през седмицата от Акман, че съществува вероятност Айкън да продаде позицията си в Herbalife. Самият Акмън, управител на фонда  Pershing Square Capital, определя Herbalife като "пирамида" и заема къса позиция  в Herbalife.

Мат Таунзенд от Bloomberg News коментира, че Айкън поставя под въпрос начина на мислене на Бил Акмън относно Herbalife. Казва, че Акмън е "обсебен" и това прави мисленето му ирационално по отношение на инвестициите. 

Чуйте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини