Швейцария иска да навакса в дигиталните иновации

Марк Уолдър, основател на DigitalZurich2025

Знамето на Швейцария на улица Augustinergasse в Цюрих. 6 август 2015. Photographer: Alessandro Della Bella/Bloomberg Знамето на Швейцария на улица Augustinergasse в Цюрих. 6 август 2015. Photographer: Alessandro Della Bella/Bloomberg

UBS и Credis Suisse са сред големите компании от Швейцария, подкрепящи новия стартъп хъб в Цюрих, който трябва да лансира града като европейски център за финансови технологии, съобщава FT.

Двете банки се присъединиха към телекомуникационната група Swisscom и ритейлъра Migros и други местни корпорации, за да инвестират 3,9 млн. долара в старта на Kickstart, акселератор на компании, който ще помогне да развитието на 30 новосъздадени фирми от 19 страни в области като финтек, роботика и дрони.

От 22 август до 4 ноември 2016 акселераторът DigitalZurich2025  ще осигурява офиси, експертни съвети и ментори, финансова помощ и др. съдействие на стартъпи, които ще имат шанса да представят напредъка си и развитите прототипи пред инвеститори, медиите и потенциални корпоративни партньори и клиенти, съобщава организацията.

Швейцария закъсня в привличането на млади предприемачи, особено във финансовите услуги въпреки традициите си във финансовата индустрия, но се надява да навакса с новата програма DigitalZurich2025, която стартира на 4 септември 2015.

Стартът на Kickstart съвпада с решението на водещия европейски технологичен център, Лондон да излезе от ЕС.

Чуйте защо Цюрих иска повече иновации от основателя на DigitalZurich2025 Марк Уолдър за Bloomberg на 26 август 2016 във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини