Нискобюджетeн хорър превзе боксофиса

„Не дишай“ сложи край на триседмичната доминация на „Отряд самоубийци“

Снимка: Don't Breathe Facebook page Снимка: Don't Breathe Facebook page

Нискобюджетният филм на Sony „Не дишай“ оглави боксофис класацията в Северна Америка в рамките на дебютния си уикенд, с което сложи край на триседмичната доминация на „Отряд самоубийци“, пише Investor.bg.

Филмът на ужасите събра 26,1 млн. долара в САЩ и Канада според ComScore, като успя да изпревари трите нови премиери, включително и биографична лента за президента на САЩ Барак Обама.

Второто място остана за „Отряд самоубийци“ на Warner Bros., който събра 12,1 млн. долара.

Краят на лятото, който обичайно е слаб период за кината, дава възможност на нискобюджетните филми да спечелят повече, след като повечето големи холивудски ленти вече са излезли. Няколко по-малки продукции вече се възползваха от това, а „Не дишай“ продължи традицията филми на ужасите да се появяват по кината в последния уикенд на август. Сред примерите за последното са „Хелоуин“ от 2007, „Последен изход“ от 2009 и „Последният екзорсизъм“ от 2010.

"Не дишай“ разказва за Роки, млада жена, която иска да започне нов живот. Тя участва в обир на заможен сляп мъж, който се оказва сериен убиец. Филмът получи 87% положителни рецензии в RottenTomatoes.com. Лентата струва 9,9 млн. долара без маркетинговите разходи според Box Office Mojo, а прогнозата на Hollywood Stock Exchange за дебютния ѝ уикенд беше за 18,1 млн. долара от продажбата на билети.

„Механикът: Възкресение“ на Lions Gate Entertainment, дебютира на пето място с продажби в размер на 7,5 млн. долара. Филмът е продължение на игралната лента от 2011, която пък е римейк на трилър от 1972. Очакваше се филмът да генерира 6,8 млн. долара според прогнозата на BoxOfficePro.com. Позитивните му ревюта в RottenTomatoes.com достигнаха 24%.

„Southside With You“ на Roadside Attractions събра 3,1 млн. долара в дебютния си уикенд и се класира на 13-то място. Лентата за Барак Обама, който ухажва бъдещата си съпруга Мишел, се радва на 93% позитивни мнения. BoxOfficeGuru.com очакваше продукцията да събере 3 млн. долара в първия си уикенд по кината.

„Юмруци от камък“ на Weinstein Co., посветен на боксьора Роберто Дюран, се класира на 16 място с продажби в размер на 1,7 млн. долара. Дъг Стоун от Box Office Analyst прогнозира 3 млн. долара от продажби.

Последни новини
Още от Новини