Фед разделен през юли дали да повишава лихвите

Излезе стенограмата от юлското заседание на Федералния резерв

Сградата на Федералния резерв във Вашингтон. 15 декември 2015. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Сградата на Федералния резерв във Вашингтон. 15 декември 2015. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Членовете на борда на Федералния резерв са били разделени през юли дали пазарът на труда ще продължи да се възстановява. Те са виждали малка вероятност инфлацията да се засили, сочи стенограмата от юли. 

Цялостно погледнато борда е съгласен, че трябва да се съберат повече данни, за да се определи точния момент за повишаване на лихвите, според стенограмата. Някои от членовете предпочитат да видят устойчива инфлация над 2% преди да предприемат подобен ход. 

Все пак по време на заседанието е преобладавало мнението, че непосредствените рискове за щатската икономика са се утаили. Следващото заседание на комитета по откритите операции е на 20-21 септември. Джанет Йелън ще говори на 26 август на годишния симпозиум на канзаския клон на Фед в Джаксън Хол, Уайоминг. 

Пазарите реагираха позитивно на тази новини. Водещите щатски индекси за напът да възстановят загубите от началото на сесията, последвали лошото представяне на европейските измерители. 

Последни новини
Още от Новини