Страхотните отчети изстрелват технологичните акции над всички останали

Печалбите на технологичните акции повдигат техните акции през най-добрия сезон на отчетите от 2008 насам и ги превръщат от догонващи в догонвани

Оранжевите стълбчета показват промяната на цените на акциите на десетте сектора в S&P 500 от началото на годината, докато сините - от последните две седмици Източник: Bloomberg Terminal Оранжевите стълбчета показват промяната на цените на акциите на десетте сектора в S&P 500 от началото на годината, докато сините - от последните две седмици Източник: Bloomberg Terminal

Apple и компанията майка на Google – Alphabet публикуваха данни за представянето си през изминалото тримесечие които надхвърлиха прогнозите. Това даде най-силния тласък на американските технологични фирми от осем години насам.

Откакто сезонът на отчетите започна на 11 юли групата се изстреля с 5% нагоре. Това е най-доброто представяне от десетте сектора в S&P 500.

Настъплението надвиши цялостното повишение на индекса с 3,5%. Това е най-големият спред за групата към този момент за който и да е било сезон на отчетите от 2008 насам.

Това е много сериозен обрат спрямо първото полугодие на 2016. Тогава  всяка друга група, без банките, надви технологичните акции.

Последни новини
Още от Новини