Pokemon Go открадна шоуто на Comic-Con

Niantec може да промени функциите на pokestop

25 юли 2016 Pokemon Go тръгна в Хонконг. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg 25 юли 2016 Pokemon Go тръгна в Хонконг. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg

Pokemon Go стана толкова голям феномен, че Comic-Con промени програмата и от малък панел, включи темата в събитие в голямата зала с 6000 места на 25 юли 2016, пише The Verge.

„Искахме на финансираме интересни начини да го реализираме”, каза главният изпълнителен директор на компанията-разработила приложението, Niantic Джон Ханке.

„Нямахме конкретен график – и май стана добре, макар и докато оправяме още някои проблеми със сървърите. Но е ясно, че се справиха добре, по един или друг начин”.

Ханке каза, че се интересува повече от увеличаване на ролята на pokestops в играта. Той каза, че обмисля включването на постоянни lures в тях и че би искал да позволи на играчите да променят по някакъв начин функциите им.

„Това е доста добра идея, ако можете да придобиете предмет, който може да промени функцията на pokestop и да му дадете нови възможности”, каза Ханке, цитиран от The Verge.

Една от функциите би била превръщането им в оздравителни pokecenters, каза Ханке.

 

Niantic се тревожи най-много от работата на сървърите си, така че хората да могат да играят без прекъсване, съобщи Wired след събитието с Джон Ханке на Comic-Con в Сан Диего.

Шефът на Niantic представи и водачите на трите екипа - Valor, Mystic и Instinct.

Comic-Con е най-голямото събитие за почитатели на комикси в света, на чието тазгодишно издание шоуто бе откраднато от Pokemon Go, съобщава CNET.

 

Акциите на Nintendo Co. паднаха най-много от старта на играта на 25 юли в Токио, губейки 18%. Компанията съобщи в петък, 15 юли, че финансовият ефект от световната премиера ще бъде ограничена, предаде Bloomberg.

Според Юджи Накамура от Bloomberg News в Токио това се дължи на малкия дял на Nintendo в Pokemon Go.

Играта бе разработена от американската компания Niantec. Pokemon e и отделна компания от Nintendo, в която последната държи една трета и съответно ще получи една трета от лицензите.

Около 13% от продажбите на Pokemon ще бъдат за Nintendo. Пазарът очакваше повече и акциите на Nintendo се удвоиха в последните две седмици, добавяйки около 20 млрд долара към пазарната й капитализация.

Играта бе пусната в петък /23 юли/ в Япония, която е вторият най-голям пазар на смартфони в света. Следващият голям катализатор на успеха ще дойде с премиерата в Китай или Корея, но и двете страни имат ограничения на данните за Google Map, каза Накамура.

Режисьорът Оливър Стоун, който представи филма си Сноудън на Comic-Con нарече Pokemon Go „тоталитаризъм” и „нова форма на инвазия”, заради всички данни, които играта събира от потребителите.

На 25 юли 2016 Pokemon Go тръгна в Хонконг.

Как се прие играта в Япония и САЩ - вижте снимки.

Четете още: компаниите, които искат да останат на пазара, трябва да започнат да правят мобилни игри.

Последни новини
Още от Новини