Тръмп бе номиниран за изборите

Той посочи за свой кандидат за вицепрезидент Майк Пенс

Делегатите на конференция на Републиканската партия издигат плакат в подкрепа на Тръмп за кандидат-президент. КЛивлънд, Охайо, 19 юли 2016. Photographer: Victor J. Blue/Bloomberg Делегатите на конференция на Републиканската партия издигат плакат в подкрепа на Тръмп за кандидат-президент. КЛивлънд, Охайо, 19 юли 2016. Photographer: Victor J. Blue/Bloomberg

Милиардерът Доналд Тръпм официално бе номиниран за кандидата на републиканците за кандидат за президентските избори в САЩ през 2016 тази нощ /19 юли 2016/ в Кливланд, съобщи Bloomberg.

При необходими 1237 гласа Тръмп получи 1725 от 2472 делегати на републиканската конференция, съобщи Пол Райън, представител на Конгреса.

70-годишният Тръмп остана единственият кандидат за номинацията. Всичките му съперници прекратиха кампанията още по време на първичните избори. На конференция, започнала на 18 юли и продължила четири дни, противниците на Тръмп се опитваха да променят правилата на гласуване, за да му попречат да спечели.

Кандидат за вицепрезидент е губернаторът на щата Индиана Майк Пенс.

„Голяма чест е да съм кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ. Ще работя упорито и няма да ви разочаровам. Америка най-напред!“ написа Тръмп на своите близо 10 млн. последователи в Туитър. Той ще говори пред конференцията в четвъртък вечерта /21 юли/.

Тръмп досега не е кандидатствал за изборна длъжност. Той обяви кандидатурата си през юни 2015 като обеща да направи „Америка отново велика“.

По време на кампанията си срещна опозиция в и извън партията си като призова за забрана на имиграцията на мюсюлмани и отправи неприлични забележки към етническите малцинства и жените.

Тръмп ще се изправи срещу кандидата на демократите Хилъри Клинтън, която според резултатите на първичните избори също остана без други съперници. Конгресът на Демократическата партия ще се проведе на 25-28 юли във Филаделфия.

Последни новини
Още от Новини