Мъск с нов строго секретен план за Tesla

Новината идва след няколкото тежки седмици, които компанията изживя

Снимка: Justin Chin/Bloomberg Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Motors Илън Мъск написа в Twitter в неделя, че има намерение скоро да публикува част втора от своя „строго секретен план за Tesla” след последните няколко тежки седмици, които компанията изживя в Силициевата долина, предава Investor.bg.

Туитът гласи: „Работя по строго секретния план на Tesla, Част 2. Надявам се по-късно тази седмица да публикувам повече за него“.

Планът на Мъск беше написан на фона на разследванията с две катастрофи на коли на Tesla, както и на продължаващите въпроси относно плановете на компанията да се слее със SolarCity.

На 1 юли шофьор на Tesla Model X в Пенсилвания катастрофира. Националната администрация по безопасност на трафика (NHTSA) миналата седмица обяви, че разследва случая, „за да определи дали по време на инцидента са били включени функциите за автопилот“.

„На база на информацията, която имаме, няма никаква причина да вярваме, че автопилотът има нещо общо с инцидента“, коментираха от Tesla.

Това се случи, след като NHTSA разкри, че разследва катастрофа от 7 май във Флорида, в която шофьор на Tesla Model S загина, докато колата се движеше на автопилот.

Миналия месец Tesla предложи да придобие SolarCity, в която Мъск е председател и главен акционер. Той самият очаква сделката да помогне на Tesla да навлезе на пазара на устойчива енергия за домакинствата и компаниите. 

Последни новини
Още от Новини