Кои са новите граници за устройствата, които могат да се носят

Стивън Лабьоф, президент и съосновател на Valencell

Пазарът на устройства, които могат да се носят на тялото. Снимка: Bloomberg Пазарът на устройства, които могат да се носят на тялото. Снимка: Bloomberg

Интервю на Стивън Лабьоф, президент и съосновател на Valencell от CES Азия 2016 в Шанхай за пазара на устройства, които се носят на тялото. Лабьоф говори пред Хайди Клум в предаването "Asia Edge" на Bloomberg. 12 май 2016.

"В момента виждаме нови граници за преносимите технологии - едната са смарт устройствата за ушите, наричани hearables. Те следят състоянието ви, докато правите упражнения. Втората граница е здравето", казва Лабьоф.

VR, роботи, дрони и смартфони са темите на изложението за потребителска електроника CESAsia 2016 се провежда в Шанхай, Китай 11-13 май.

Регулаторите

"Определено в САЩ Федералната агенция по здравеопазване е на прав път. Ако се развивате в областта на потребителската електроника, FDA се държи като звяр, но полага всички усилия да ни даде свободата да бъдем новатори, но и да не полудеем напълно и да създадем някакви проблеми.

Те ни дават вече насоки, казват кое е регулирано и кое - не. Работят с технологичната общност.

Ние сме член на борда на Асоциацията за потребителска електроника, която работи с FDA и се опитва да обясни какво можем да направим и как да си помогнем взаимно", казва Лабьоф.

Чуйте целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини