DP World вижда потенциал за възстановяване на растежа си в Европа

Най-голямото предизвикателство за компанията в Китай е овладяването на разходите

Кораб пристига на терминал на DP World в Саутхемптън, Великобритания. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Кораб пристига на терминал на DP World в Саутхемптън, Великобритания. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

DP World, дубайският пристанищен оператор с терминали от Китай до Холандия, очаква да се върне към растежа на редица европейски пазари след продължителен период на стагнация, пише Bloomberg.

„Европа достигна дъното и сега остава само изкачване нагоре”, каза в интервю за Bloomberg президентът и главен изпълнителен директор Султан бин Сулайем.  „Не очаквам голям растеж, но все пак ще има някакъв.” Според него твърдото приземяване в Китай е избегнато.

DP World разчита на географски диверсифицирани пазари, за да компенсира спадовете и ограничения растеж в по-слабо представящите се региони. Разрастването на компанията в Европа, например в Ротердам, Холандия и Яръмджа, Турция, ще допринесе за по-добро представяне през втората половина на годината.

„DP World вижда възможности за растеж в Китай, където има три терминала, въпреки тежките икономически условия”, каза Бин Сулайем.

Според него най-голямото предизвикателство там е овладяването на разходите. „В някои от терминалите ни се изправяме пред 20% увеличение на разходите за труд през всяка от последните седем години”.

DP World, който има интерес за инвестиции съвместно с Русия в Черно море и балтийския регион, има достатъчно парични средства, за да се възползва от атрактивните проекти. Това допълни Бин Сулайем без да разкрива подробности. 

Последни новини
Още от Новини