Airbus се надява на ръст след проблемите с двигателите

Коментар на президента на Airbus Фабрис Брежие

Президентът на Airbus заедно с екипажа на самолета при дебютния му полет до летището в Тулуза; Photographer: Balint Porneczi/Bloomberg Президентът на Airbus заедно с екипажа на самолета при дебютния му полет до летището в Тулуза; Photographer: Balint Porneczi/Bloomberg

Имаме по-слаби първи шест месеца на годината, но това до голяма степен беше планирано, за да добием достатъчна зрялост и за да се справим с някои дребни проблеми, които имахме. Отбелязваме добър напредък и вярвам че, от средата на годината нататък наистина ще успеем да увеличим производството си според първоначалните си планове.

Притеснявате ли се, че Qatar Airways може да се откажат от сделката?

Не, не мисля. Знаем, че те са едни от най-взискателните клиенти и решението малко да забавим доставката на самолетите беше съвместно. Това, което мога да кажа, че семейството на А320 neo ще ни даде 50% по-добра ефективност на горивото отколкото бяхме обещали първоначално. Това е огромен успех, ние имаме представянето и ще добием зрелостта много бързо.

Наскоро споменахте, че очаквате привличането на нов клиент от Азия за А380, имате ли някакъв напредък?

Не още, надявам се скоро да се случи. Водим преговори с няколко потенциални купувачи в региона. Ние вярваме, че това е точният самолет особено имайки предвид ограниченията на летищата. Ние вярваме, че броят на мега градовете, които превозват над 10 000 пътници на ден ще се увеличи повече от 2 пъти в следващите 20 години, така че това е реален потенциал.

Говори се, че Airbus иска да направи удължена версия на А350-1000, на какъв етап са тези планове?

Знаем, че имаме потенциала и изследваме какво можем да направим със самолета и започнахме разговори с клиенти, защото все още не сме сигурни, че в този сегмент пазарът е достатъчно голям, но имаме капацитета да го направим и в момента изследваме пазара.

Вижте още: Новият тренировъчен център на Airbus в Сингапур.

 

 

Последни новини
Още от Новини