Ричард Брансън говори по wi-fi от 35 000 фута

Ричард Брансън, основател на Virgin Group

Сър Ричард Брансън, основател и председател на Virgin Group, 21/1/2016.   Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Сър Ричард Брансън, основател и председател на Virgin Group, 21/1/2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Основателят на Virgin Group, сър Ричард Брансън пусна редовна линия Сан Франциско-Денвър и по време на първия полет даде интервю по Skype за Кори Джонсън от Bloomberg West.

 

Ричард Брансън лети в момента някъде - не знам къде, но той е с нас. Здравейте, сър Ричард. Явно сте в първа класа, разбира се. Май сте на място 2А, познато ми е. Къде точно се намирате?

Радвам се, че познавате мястото.. Намирам се между Сан Франциско и Денвър. В момента летим над планините, изглежда много красиво. Невероятно е, че си говорим в момента на височина 25 хиляди фута.

 

Надявам се, че тази демонстрация на технологията няма да се провали, защото сме на живо, но това е класически пример за "давай да го направим, пък каквото излезе".. Да направим интервю по Skype, за да демонстрираме колко е важна wi-fi връзката за вашите услуги. Кажете ми за прехода от gogo internet към по-бързите услуги на Viasat?

Важно е. Сега можем да осигурим много бърза wi-fi връзка за всичките си пътници. Знаем, че откакто пуснахме тази услуга, тя е много популярна. Хората искат да правят бизнес и докато летят. Искат да си говорят с приятелите.

Затова е важно. Надявам се преходът да е успешен.

 

Защо избрахте Денвър? Интересно е да се видят маркетинговите ви материали - вие се насочвате към технологичната общност. Сан Франциско и Силициевата долина са естествен избор. Но и Денвър, така ли?

Денвър има много да предложи. Успехът на Virgin America се дължи в голяма степен на технологията. Затова привличаме млади хора от света на технологиите - те са много важни за Virgin. Понеже са базирани в Сан Франциско, ние можем да вземем повечето от тях.

Но и Денвър е чудесен град, където можеш да караш ски, да се разхождаш в планината.. Ако искаш да почиваш, избираш Денвър. Има всякакви развлечения.

 

Какво правите вие, което привлича интереса на предприемачите и хората от стартъп общността, както е създадена и самата Virgin - какво мислите че е успешно в начина, по който вие развивате бизнеса си, което им допада?

Преминаваме през зона на турбулентност, извинете, че подскачаме.

Ето как стоят нещата.. Виждам ситуации, в които чувствам, че нещата не вървят добре. Американската авиационна система преди 10г.  нямаше свестни самолети. Затова реших да основа Virgin America, нека да направя най-добрата авиокомпания в САЩ! Казах си, че ще го направя и ще оцелея.

И смятам, че в последните 9 години Virgin America се справи чудесно. Бяхме обявени за най-добрата компания и екипът свърши чудесна работа.

И затова привличаме както хора от развлекателния бизнес, така и от технологиите, които искат да летят с малко по-забавна авиокомпания, от конкуренцията ни.

 

Значи, големият въпрос за вас, след като отивате в Денвър ще бъде ски или сноуборд?

Карам ски с дъщеря ми и сноуборд - със сина ми.

И много бих искал в Денвър да успея да покарам и двете.

За съжаление, утре сутринта трябва да ходя до Турция и ще остана само 2ч. Затова - може би след Турция..

Другият път ще мина отново оттук и ще покарам ски.

Гледайте цялото интервю във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Новини