ЕС подкрепя отварянето към компании от споделената икономика

Uber, Airbnb и TaskRabbit Inc и още 47 компании миналия месец потърсиха подкрепа от ЕС за подкрепа на нови бизнес модели

Приложението и логото на Uber Technologies Inc. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Приложението и логото на Uber Technologies Inc. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

ЕС подкрепя отварянето към компании като Uber Technologies Inc, които се възползват от споделената икономика, каза вицепрезидентът на ЕК Юрки Катайнен, цитиран от Bloomberg.

"След като получаваме бизнес иновации, тип Uber, трябва да сме готови да променим старата регулационна среда", каза Катайнен пред репортери в четвъртък във Вашингтон.

В САЩ той разговаря със законодатели, представители на администрацията на Обама и МВФ.

Дори и след като някои страни затегнаха правилата, за да затруднят компаниите от сектора на колаборативната технология да стъпят на пазара, министрите на икономиката на "преобладаващо мнозинство" от страните от ЕС са "силно за" адаптирането към новите бизнес модели", каза Катайнен.

Според него "бихме очаквали повече страни, които искат да са на правилната страна на историята в бъдеще".

Uber, Airbnb и TaskRabbit Inc и още 47 компании миналия месец потърсиха от ЕС подкрепа на новите бизнес модели, така че не бъдат ограничавали от разпокъсаните национални законодателства. Американските компании призоваха европейските лидери да засилят ангажимента си към сектора за повече заетост и растеж в момент, когато общността насърчава трансграничните инвестиции.

Последни новини
Още от Новини