Бил Гейтс в защита на Apple срещу ФБР

Основателят на Microsoft Бил Гейтс пред Bloomberg

Бил Гейтс, основател на Microsoft в интервю за Bloomberg. Ню Йорк, 24 февруари 2016. Photographer: Bloomberg News Бил Гейтс, основател на Microsoft в интервю за Bloomberg. Ню Йорк, 24 февруари 2016. Photographer: Bloomberg News

Основателят на Microsoft Бил Гейтс оспорва твърдението, че подкрепя ФБР в случая с Apple за повече защита на личните данни. Интервю за Bloomberg на 24 февруари 2016 от студиото в Ню Йорк.

 

Много шум се вдигна около Тим Кук, Apple и правителството. Дали въпросът се разширява с развитието на технологиите, толкова много, че правителството просто не успява да ги настигне и регулира ефективно?

Предизвикателство е да се осъвременяват политиките, включително дали правителството има право да знае. Добрият дебат по въпроса кога това е уместно и крайното мнение, че правителството винаги има нужда от всичко, което никой не подкрепя. Но никой не подкрепя и правителството да е напълно сляпо.

Така че дали по този въпрос или няколко други от съда..

 

Тази сутрин прочетох заглавие: "Бил Гейтс подкрепя ФБР".

Да, бях разочарован. Това не е моето мнение по въпроса.

Вярвам, че с правилните мерки за сигурност има случаи, в които правителството от наше име, например при тероризъм, има смисъл. Но да се нарушава баланса.. Правителството в миналото събираше информация и я използваше по начин, който не очаквахме, например като Едгар Хувър.

Надявам се, че можем да имаме такъв дебат.

Убеден съм, че има серия от предпазни клаузи, по които правителството би трябвало да бъде напълно сляпо.

 

Какво точно може да се направи в този случай? Не разбрахме вашето послание.

Съдът ще го реши. Apple каза, че каквото каже съдът, ще се подчинят.

Междувременно това ни дава възможност за дебат.

Тези въпроси ще бъдат решавани в Конгреса.

Патриотичният закон и неговото тълкуване в случая.

Не искаме просто да сменим посоката след терористичен акт. Нито искаме напълно да се откажем от правителствен достъп, когато се разкрие някаква злоупотреба.

Искате ли да бъде нарушен този баланс, по който САЩ е водеща страна и дава пример?

 

Защитата на личните данни сега на същото ниво ли е, както когато бяхте по-млад? Тези хора, които идваха да работят в Microsoft и в Apple? За тях това е фундамент, както екологията за предишното поколение.

Всеки иска да е сигурен, че информацията му се пази. Особено след като имаме все повече дейности в дигиталната сфера.

Хората, които са овластени от технологията при терористични дейности не само могат да убият няколко души чрез радиация или биологично оръжие, те могат да убият много повече. Затова искаме правителството да се опитва да спре тези неща.

 

Последни новини
Още от Новини