Mercedes-Benz оглави класацията на премиум автомобили през януари

Компанията изпревари по продажби основните си конкуренти Audi и BMW

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Новата година започна с разместване в класацията на премиум производителите на автомобили. Челното място по продажби за месец януари принадлежи на германската Mercedes-Benz, която изпревари основните си конкуренти Audi и BMW.

Глобалните реализации на Mercedes-Benz през месеца достигат 150 814 екземпляра, което представлява ръст от 20 на сто спрямо същия месец на 2015 г., съобщава Automotive News, базирайки се на официалните данни за продажбите на компаниите.

Въпреки че демонстрира по-слаб ръст от конкурентите си, базираният в Инголщат производител Audi приключва месеца на второ място. Резултатът е 143 150 продажби на световните пазари и ръст от 4%, пише Investor.bg.

Бронзовият медал през месец януари остава за BMW. Производителят от Мюнхен е продал 133 883 автомобила, или увеличение от 7,5 на сто спрямо януари 2015 г.

Automotive News изнася информация и за продажбите на най-добре продаваните върхови модели в този сегмент - S-Class и 7-Series. Моделът на Mercedes-Benz има повече от двойна преднина през месеца, генерирайки над 8400 продажби. Резултатът на BMW 7-Series е 3392 екземпляра, но все пак е важно да се отбележи, че в постижението на S-Class са включени версиите Coupe и Maybach.

Припомняме, че титлата "Най-добре продаван производител на премиум автомобил за 2015 година" попадна в BMW (1,905 млн. продажби). Второто място бе за Mercedes-Benz (1,872 млн. продажби), а на трето остана Audi (1,803 млн. продажби).

Последни новини
Още от Новини