Проф. Плиос: Гръцките фермери декларират доходи не повече от €2 500 годишно

„В развитие” 09.02.16

Проф. Георгиос Плиос Снимка:Bloomberg TV Bloomberg Проф. Георгиос Плиос Снимка:Bloomberg TV Bloomberg

Сред исканията на гръцките фермери са евтино гориво, неизземване на къщата и земята за дълг до €300 хил., както и никакви допълнителни данъци върху виното и ракията. Това заяви в ефира на „В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria проф. Георгиос Плиос. Той говори за гръцката блокада на границата, както и за цялостната ситуация в южната ни съседка. Освен това те не декларират доходи над €2 500 годишно, добави той.

Чрез своите действия фермерите подпомагат олигарсите да не изплатят дълговете си към държавата, каза професорът, цитирайки гръцкия премиер Ципрас в изявление по-рано днес. Това бе политически ход, за да ги успокои, добави той.

„Никой не печели ако една страна членка на ЕС взема от друга”. Така професорът коментира преместването на гръцки бизнес у нас в търсене на по-добри бизнес условия. Може да има увеличени печалби за българската икономика в продължение на година  половина – две, но ако ние се отнасяме една с друга като конкурентни компании няма да сме далеч от препоставките на избухването на Първата световна война, коментира Плиос.

 

Последни новини
Още от Новини