BMW отстъпва пред Mercedes през януари

BMW остава на трето място по доставки на автомобили след Mercedes и Audi

Снимка: Martin Leissl/Bloomberg Снимка: Martin Leissl/Bloomberg

Производителят на луксозни автомобили BMW загуби позиции на пазара през януари, като остава на трето място в сегмента след водача Mercedes и Audi. Доставките на нови автомобили BMW през миналия месец са достигнали 133 883 автомобила в световен мащаб, отбелязвайки ръст от 7,5%. Конкурентната компания Mercedes обаче постига доста по-сериозен ръст от 20% и със 150 814 автомобила през месеца окупира първото място в сектора. Макар и с по-слаб ръст от 4%, но запазвайки позициите си на второ място е Audi с доставки на 143 150 автомобила през първия месец на 2016.

Данните показват как се променят нещата за двете най-големи компании за производство на луксозни автомобили и как докато BMW изостава, Mercedes върви все по-напред. Компанията е подпомогната от добрите продажби на новите си модели, както и от успехите, които постига на пазара в Китай.

Продажбите на водещата за BMW 7-ма серия от октомври насам достигат 3 392 автомобила, докато продажбите на конкурентния модел на Mercedes – S класата – достигат над два пъти повече – 8 473 броя за същия период.

Доставките на BMW в Китай за януари растат с 8,4% до 43 441 автомобила, а тези на Mercedes с доста по-впечатляващите 52% до 42 671 автомобила. Това показва, че през първия месец на 2016 Mercedes успява по-добре да отговори на вкусовете на китайските потребители, което е важно, защото развиващите се пазари са основен източник на растеж за автомобилните производители.

 

Последни новини
Още от Новини