Ниланд: Ще удвоим инвестицията си в България до 100 млн. лв.

Светът е бизнес, 09.02.2016

Мартин Ниланд. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Ниланд. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Планираме да удвоим инвестицията си в България и в близко бъдеще да достигнем 100 млн. лв. Към днешна дата сме вложили в бизнеса си над 50 млн. лв. Това каза Мартин Ниланд, изп. директор на Behr-Hella Thermocontrol в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

Относно решението да се инвестира в България, предприемачът каза, че са проучвани варианти за Македония, Сърбия, Румъния и България. 

"Взехме предвид няколко фактора. Единият бе, че България има добре развита образователна система. Има университети в София, Габрово и Пловдив, които предлагат доста добре квалифицирани служители за българския пазар. От значение бяха и няколко други фактора, като данъчното облагане и фактът, че сте член на ЕС". 

"Ние сме компания, която работи в две направления - в изследване и проучване, и производството. От всички служители в България, 50 работят в отдела за проучвания и изследвания, като имаме инженери-изследователи и строителни инженери", каза Ниланд и допълни, че "това е доста квалифициран труд". Той каза, че за сега успяват да намират кадри, но не отрече, че съществува недостиг.   

Повече може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини