Barclays съкращава инвестиционни банкери в Ню Йорк и Лондон

Бонусите в банката също вероятно ще намалеят

Главният изпълнителен директор на Barclays Джес Стали започва нови съкращения в персонала на инвестиционната банка, като те ще засегнат служителите в Ню Йорк, Лондон и Азия. Целта на Стали е да свие подразделението на банката, което се занимава с търговия с ценни книжа, съобщава Bloomberg, позовавайки се на анонимен източник. 

Освен това общият обем на бонусите в инвестиционната банка може да бъде намален с поне 10% спрямо 2015. Информацията идва от същия източник, който пожела анонимност, защото решението все още не е официално. Barclays ще обяви решението си по отношение на възнагражденията на служителите си в началото на март. 

Стали, който застана начело на Barclays през миналия месец след уволнението на Антъни Дженкинс, търси начини да увеличи растежа и да възстанови доверието на инвеститорите, като се фокусира върху по-печелившите дейности на инвестиционната банка. Финансовата институция може да съкрати 20% от персонала в сферата на инвестиционното банкиране, като най-много се очаква да бъдат засегнати служителите в Азия. 

Главният изпълнителен директор Джес Стали и президентът Джон Макфарлън трябва да дадат повече информация за стратегията на банката заедно с финансовите и резултати за цялата 2015 на 1 март. 

Акциите на Barclays поевтиняха с около 17% от началото на 2016, а през 2014 и 2015 регистрираха спадове от по 10%. 

 

 

Последни новини
Още от Новини