Бившият шеф на Twitter стартира нова компания

Дик Костоло ще прави фитнес софтуерна платформа

Дик Костоло, бивш главен изпълнителен директор на Twitter. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Дик Костоло, бивш главен изпълнителен директор на Twitter. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Дик Костоло, който през миналата година напусна поста главен изпълнителен директор на Twitter, стартира нова компания, която се фокусира върху персоналния фитнес. 

Костоло, заедно с Браян Оки, който управлява здравна консултантска компания, ще работят заедно за създаването на софтуерна платформа, целяща да мотивира потребителите, които я използват да тренират. Освен това Костоло ще се присъедини към фонда за рисков капитал Index Ventures, за да инвестира в нови компании и да работи със стартъпи, които вече са в портфолиото на компанията. 

Освен потребители, които ще използват приложението за тренировки, Костоло каза, че то ще бъде най-лесният и гъвкав начин, с който здравни експерти като фитнес треньори, терапевти и експерти по храненето да подобрят експертизата си. 

Дик Костоло напусна поста главен изпълнителен директор на Twitter през миналата година, макар че само няколко месеца по-рано беше обявил, че няма да го прави и изглежда сега търси ново предизвикателство с отварянето на собствена компания. 

 

 

Последни новини
Още от Новини