Лондон очаква до $5,49 млрд. от коледни разпродажби

До 22% ръст на онлайн продажбите в сравнение с Коледа 2014

Regent Street, Лондон. снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Regent Street, Лондон. снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Ритейлърите в Лондон очакват до 5,49 млрд. долара от разпродажбите след Коледа, съобщава ББС, цитиран от  bgonair.bgМагазините, обявили намаление след Коледа включват Harrods, Selfridges, Liberty, House of Fraser, Next и Marks & Spencer. 

Очаква се онлайн разпродажбите да донесат 22% повече от миналата година, според Experian и IMRG.

На 26 декември, в началото на традиционните разпродажби след Коледа, чуждите туристи и британците обединиха усилия за щурм на намаленията на "Окфорд стрийт", Лондон . Напливът бе толкова голям, че някои не успяха да влязат в магазините на прочутата търговска улица, а вътре щастливците се редиха на опашка, за да пазаруват на намалени цени.

Потребителите, които избягваха да влизат в магазините, преди ежегодното намаление на цените в първия ден след Коледа, казаха, че са доволни от разпродажбите. Някои все пак забелязаха, че търговците не бяха изложили най-новите си продукти.
Редица магазини на лондонската "Бонд стрийт" успяха да отворят на 26 декември за пръв път, след като денят се пада събота, но не и официален празник.
Джейс Тайръл, главен изпълнителен директор на New West Company, която представлява ритейлърите, включително тези от "Риджънт" и "Оксфорд стрийт" казва:

"Хиляди търсачи на добри сделки се редяха на опашка в лондонския "Уест енд", за да пазаруват, още от ранните съботни часове. Много от тях си носеха куфари".

Стийв Ричадсън, регионален директор за Великобритания в компанията за анализи FootFall каза:

"Понеже денят след Коледа се падна събота, това означава, че повечето хора удължават коледната си ваканция с официалния празник в понеделник".

Генералният секретар на синдиката на служителите в магазини "Джон Ханет" призова пазаруващите да уважават продавачите "всеки ден, но особено по време на разпродажбите, когато треската за евтини продукти може да прелее в лудост".

"Бихме искали повече магазини да затварят поне два дни по Коледа, което би позволило на служителите да си починат и да имат време за семействата си. Но все повече и повече магазини отварят за специални промоции на 26 декември. Затова призоваваме търговците да оставят на работа само служители, които доброволно са поискали да работят".


Законът за защита на потребителите във Великобритания дава право на 30 дни за връщане на продукт, при откриване на дефект. В този срок парите могат да бъдат върнати изцяло.

Последни новини
Още от Новини