Airbus c поръчка за $2,27 млрд. от Китай

Компанията ще достави 10 самолета от модела А330 на China Southern Airlines

Най-голямата азиатска авиокомпания по брой самолети China Southern Airlines (CSA) Co обяви поръчка за закупуване на 10 самолета от Airbus, за да отговори на нарастващото търсене за пътуване в най-многолюдната страна в света.

Поръчката на 10 броя от модела се оценява на $2,27 млрд. по каталожните цени, посочи авиопревозвачът в съобщение до Хонконгската фондовата борса в сряда. Компанията очаква самолетите, които ще бъдат доставени между 2017 и 2019, да помогнат за 4% увеличение на приходите.

Днешната поръчка последва 110-те самолета на стойност $ 10 млрд., които CSA поръча на Boeing Co през миналата седмица. Все по-голямото търсене на въздушен транспорт в Китай стимулира продажбите на Boeing и Airbus. Очаква се Поднебесната империя да надмине САЩ като най-голям пазар на самолети в света. Икономическата експанзия на страната прави въздушния транспорт все по-достъпен за хората, което накара авиокомпаниите да разширяват самолетните си паркове.

Китай винаги е бил най-големият пазар за A330 на Airbus, като мoделът е напът да пробие границата от 1000 доставки. Boeing вече достигна този праг с неговите модели 767, 777 и 747. A330 е първият модел с широк корпус, от който се продават 10 самолета на месец.

Последни новини
Още от Новини