Star Wars чупи рекорди по продажби още от първия ден

“Силата се пробужда” вече успя да подобри няколко рекорда във филмовата индустрия и спечели похвали от критиката и зрителите.

Фенове на "Междузвездни войни" облечени като любимите си герои позират за снимка минути преди премиерата на поредния филм от сагата. Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Фенове на "Междузвездни войни" облечени като любимите си герои позират за снимка минути преди премиерата на поредния филм от сагата. Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

“Междузвездни войни: Силата се пробужда” генерира 250 млн. долара от продажбата на билети по цял свят в петък и се отправи към исторически дебют в САЩ и Канада, след като феновете по целия свят се насочиха към кината, за да се насладят на завръщането на любимата им филмова сага, пише Investor.bg.

Седмият филм от поредицата се очаква да продаде билети за над 220 млн. долара в САЩ и Канада до неделя, подобрявайки рекорда от 208,8 млн. долара на “Джурасик свят” от юни тази година, посочва Walt Disney.

“Силата се пробужда” вече успя да подобри няколко рекорда във филмовата индустрия и спечели похвали от критиката и зрителите. Лентата успя да генерира 120,5 млн. долара в петък, нейния първи ден в кината на вътрешния си пазар, а това са най-големите продажби на билети в рамките на ден.

В тези данни са включени и 57 млн. долара от фенове, които се стекоха в кината още в четвъртък, за да станат свидетели на първите прожекции. Очаква се приходите в събота да достигнат 60 млн. долара, обясни Disney.

“Силата се пробужда” започна да се появява на различните пазари в сряда. В петък продажбите на билети поставиха рекорд за премиера на филм във Великобритания, Германия, Австралия, Бразилия и други страни.

Новият проект е първият от поредицата, който се появява от близо десетилетие насам. “Междузвездни войни” беше създадена през 1977 г. от Джордж Лукас. Disney купи Lucasfilm от 4 млрд. долара през 2012 г. и похарчи повече от 200 млн. долара за “Силата се пробужда”.

Филмът вече се прожектира по всички кина, с изключение на тези в Гърция и Индия, където ще дебютира на 24 декември. 

Последни новини
Още от Новини