Malaysia Airlines с код шеър с Emirates

Розалинд Чин, Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Malaysia Airlines Кристоф Мюлер съобщи, че е постигната сделка с Emirates в сряда - важна стъпка в плана за преструктуриране на компанията. Договорът разширява мрежата на Malaysia Airlines в Европа до 38 дестинации от три и би трябвало да сложи край на периода на загуби в тази част от дестинациите на авиокомпанията. Коментар от студиото на Bloomberg в Хонконг на Розалинд Чин, Bloomberg.

 

Розалинд Чин, Bloomberg:

Сделката представлява договор с Emirates да летят с код шеар по голяма част от дестинациите полетите на Malaysia Airlines.

По този начин ще има достъп до много от полетите на Emirates:

  • 38 дестинации в Европа;
  • 15 дестинации в Северна и Южна Америка;
  • 38 дестинации в Азия и Африка.

Това почти покрива целия свят.

Това ще намали 10 от полетите на Emirates в Европа, полети до Амстердам и Париж ще бъдат покрити от  Malaysia Airlines.

Тази сделка ще подсигури около 300 дневни полета на Emirates до Азия и най-вече до Малайзия, а както знаем Малайзия е доста предпочитана дестинация за почивка за хората от Близкия изток.

Това е сделка, от която печелят както Malaysia Airlines, така и Emirates.

Главният изпълнителен директор Кристоф Мюлер, който е начело на Malaysia Airlines от март казва, че това е от голям принос за авиокомпанията като осигурява по-голям достъп до Европа и други дълго очаквани дестинации, без "огромни щети". 

Компанията вече е прекратила някои от полетите си до Истанбул и Франкфурт, като има за цел да се концентрира повече върху полети главно от страните в Азия като Камбоджа, Виетнам, Китай. Всичко това има за цел да примами хората да избират повече тези дестинации и разбира се това е възможно с помощ от Emirates.

Мюлер се опитва да се фокусира въху по-малки самолети, които ще са по-полезни в региона, дори се опитва да продаде два от шестте си самолета А380, които събират до 500 пътници. Мюлер се надява, че тези по-малки самолети ще са много по  маневрени за регионите в Азия.

Затова ако търсите да си купите самолети А380, може да има няколко за вас.

 

Последни новини
Още от Новини