Медицинското приложение CliniCloud

Андрю Лин, съосновател и главен изпълнителен директор на Clinicloud

Андрю Лин, съосновател и главен изпълнителен директор на Clinicloud коментира медицинското приложение с Ришаат Саламад от студиото на Bloomberg в Хонконг.

 

Как работи ClinicCloud?

В ClinicCloud направихме приложение със същото име. То се свързва с прикачения медицински комплект, който съдържа две неща – двата най-важни инструменти в медицината, цифров стетоскоп и цифров термометър, който сканира челото ви, за да измери телесната ви температура.

Може също да споделите тези записани данни с вашия лекар, напр. в САЩ си партнираме с организация, наречена „Доктори до поискване”, където може да изпратите записаните си данни на лекар за оценка.

Лекарят преглежда всички данни, не се налага да ходите в болницата и да чакате, а след това предполагам, че получавате отговор от рода на „Елате бързо, идете до болницата и седнете.

 

Разкажете ми отново за законовите трудности, които може да имате с това приложение. Имате ли декларация за отказ от претенции? Иначе адвокатите ще имат много работа с това, ако нещо се обърка.

Всичко е като при истинска консултация, когато получите диагноза и ви кажат да седнете. От друга страна, лекарят има отговорност, свързана с процеса. От наша страна, ние правим инструменти на нивото на медицински продукти, които дават много точни резултати, така че ако температурата, напр. е плюс или минус 0,3 градуса, или при стетоскопа, той прави много качествени записи, точно като при тези, които лекар би слушал в клиника.

Стетоскопът и термометърът са крайъгълните камъни на диагностиката и на медицината. Ако си представите, че отивате в клиника – първото нещо, което прави лекарят е да ви измери температурата и да преслуша сърцето и белите ви дробове. Стетоскопът, напр. е първият потребителски стетоскоп, който се предлага масово и позволява да се правят записи и да се изпращат записите на лекар дистанционно. Термометърът сканира челото ви много лесно – безконтактен е и е страхотен за родители.

 

Още тази седмица ще експедираме първите апарати. За нас е много вълнуващо. През първите няколко месеца ще се учим от обратната връзка и ще се учим как да подобрим приложението, а следващата година ще го пуснем на пазара, ще проведем качествен маркетинг и ще разпространим информацията за продукта.

 

Какво може да разкажете за финансирането си? Кой ви финансира и колко сте събрали досега?

Вече събрахме 5 млн. долара, което обявихме наскоро, от Tencent и Ping An Ventures в Китай. Очакваме да ни стигнат за следващите няколко години и, подобно на всички стартиращи компании, след като стигнем определен етап, ще търсим допълнително финансиране.

 

Какво е голямото предимство на това пред другите здравни приложения, защото ги има толкова много?

Аз като лекар, а и колегите ми създадохме това приложение, за да опростим отношенията между лекари и пациенти, да ги подобрим и да ги засилим. Може да изпратите тези записи на лекаря си. Може да запишете също хронологично действителните си медицински данни. А тези неща наистина помагат на лекаря да достигне до точна диагноза за това какво става. Така че идеята зад приложението е да се даде на пациентите информация за това какво да правят – да останат вкъщи, да отидат в болницата, да вземат някакви лекарства, а за нас най-важното е крайният резултат.

 

Последни новини
Още от Новини