Защо Alibaba счупи рекорда за еднодневни продажби

Майкъл О'Съливан-Credit Suisse и Ана Армстронг, Armstrong Investment Managers

Рецепцията на Alibaba Group Holding Ltd. в Ханджоу, Китай на 13 октомври 2015. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Рецепцията на Alibaba Group Holding Ltd. в Ханджоу, Китай на 13 октомври 2015. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Коментар на рекордните продажби на Alibaba в Деня на самотните сърца, 11 ноември 2015 на Майкъл О'Съливан-Credit Suisse U.K ., EEMEA CEO, Ана Армстронг, Armstrong Investment Managers CEO и Ник Уодъмс, Стивън Енгъл, Чарлз Алън Bloomberg News.

 

Продажбите на дребно на Alibaba са в пълно съответствие с предвижданията, потвърждавайки това, което знаем, че е икономика за сметка на потребителя и това е точно, както правителството желае. Предвижда се стимулирани усилия за нарастване на заемите в идващите месеци, което предполагам поставяне по-голям акцент върху това потребителите да ги получат, да ги похарчат, компании да ги похарчат. За това ние предвиждаме, че цифрите само ще нарастват.

Alibaba показа, че това е нова икономика и числата са доказателство за това.

Миналата година те имаха приходи от продажби 57.1 милиарда юана, /1 милиарда долара/, като оставим това на страна днес /12 ноември бел.ред./ тази цифра е надмината още преди половината на днешния ден, Alibaba надхвърли максималната стойност на продадени стоки онлайн.

 

Майкъл О'Съливан, директор на Credit Suisse Великобритания и EEMEA: Историята на Джак Ма е невероятна и е пример за това, какво движи китайското общество, което е всъщност търсене на определен начин на живот, консуматорки живо.

Публикуваме доклад за разпределението на богатствата, всяка година със статистика за всичките 6 милиарда души в света и има над 109 милиона китайци, които се определят като средна класа, като до преди 5-10 години не са били в тази статистика. Средната заплата е 150 хиляди, което е много по-високо от много европейски държави.

 

Ана Армстронг, директор на Armstrong Investment Managers: Повечето компании няма да бъдат защитени от забавянето на икономиката, но от друга страна, ако говорим за китайският потребител, той консумира много. Компании, навлезли на китайският пазар, ако са успешни, могат да са печеливши в продължаващият процес на урбанизация.

 

Последни новини
Още от Новини